Informații despre activitățile cu preșcolarii în cadrul Proiectului 105934

Activitățile cu preșcolarii în cadrul proiectului ”MASURI INTEGRATE IN UNITATI SCOLARE DEFAVORIZATE DIN TERITORIUL I.T.I. DELTA DUNĂRII PENTRU SERVICII SI PROGRAME EDUCATIONALE DE CALITATE PENTRU PREVENIREA SI INTERVENTIA, INCLUSIV PRIN MĂSURI DE COMPENSARE, IN REDUCEREA FENOMENULUI PĂRĂSIRII TIMPURII A SCOLII_PROED” sunt următoarele:

1.Identificarea, selectarea, recrutarea, motivarea / mobilizarea, menținerea și implicarea în activitățile proiectului a 321 de persoane din Grupul Ţintă, din care: 60 de copii de vârstă ante-preșcolară, 201 copii de vârstă preșcolară şi 60 de Părinți / tutori ai copiilor din grupuri vulnerabile.

2.Actualizarea şi individualizarea nevoilor concrete de educație ante- şi pre-școlară pentru 261 copii de vârstă 2-3 şi 3-5 ani, precum şi pentru părinţii acestora, mobilizarea si completarea resurselor materiale pentru derularea activitatilor cu grupul țintă. .

3. Evaluarea şi diagnosticarea specializată a cerințelor educaționale pentru 60 de copii de vârstă ante-preşcolară şi 201 copii de vârstă pre-şcolară: – servicii pentru diagnosticarea CES.

4. Modernizarea materialelor didactice prin achiziţii adecvate şi mobilizarea resurselor materiale şi administrative existente.

5. Elaborarea unui program de activități specifice de activități centrate pe copil: „ŞCOALA NON-RESTRICTIVĂ” şi „GRĂDINIŢA PRIETENOASĂ” la Școala Gimnazială Mihail Kogălniceanu, Școala Gimnazială Frecăței, Școala Gimnazială Valea Nucarilor, Școala Gimnazială ”Nichifor Ligudovig” Niculițel.

6. Desfășurarea de activități de tip „ŞCOALA NON-RESTRICTIVĂ” şi „GRĂDINIŢA PRIETENOASĂ” în 7 grupe pentru 261 copii din GT – 2 grupe de tip „Cresa Non-Restrictivă” şi 6 grupe de „Grădinița prietenoasă”.

7. Desfășurarea a 10 acțiuni de tip „GRĂDINIŢA ESTIVALĂ” şi de 3 activități de tip „SPRIJINIREA INTRĂRII LA ŞCOALĂ” a ante- şi pre-școlarului.

8. Desfășurarea a 2 intervenții, timp de 12 luni, destinate copiilor ante-preșcolari cu vârste între 2 şi 3 ani, cuprinși în activități educaționale desfășurate în unități școlare care fac parte din sistemul național de învățământ.

9. Elaborarea şi implementarea de Scheme personalizate de sprijin pentru 60 de Părinți / tutori ai copiilor de vârstă ante- şi pre-școlară, timp de 12 luni, pentru facilitarea accesului la educație timpurie a copilului şi pregătirea pentru şcoală.

10. Furnizarea unui program de educație non-formală de „Educație parentală” pentru 60 de părinți cu copii pre-școlari din grupuri vulnerabile.

11. Elaborarea, redactarea si diseminarea la persoane din grupul țintă de materiale cu privire Manualul parintelui la prescolari, Metode interactive de lucru cu prescolari si familia, Ghidul Egalitatea de ?anse în educaþia timpurie, Educaþie incluziva in mediul rural si diseminarea lor scoli de la parteneri

12. Evaluarea rezultatelor şi diseminarea bunelor practici la nivelul parteneriatului.

13. Acordarea de subvenții sau ajutoare persoanelor din grupul țintă pentru frecventarea grădiniței, conform grupelor de vârstă.